Biografia

Valmistan kauniita ja värikkäitä tekstiilejä, kuten huiveja, seinävaatteita, pöytäliinoja, pöytätabletteja, verhoja yms. kutomalla, huovuttamalla ja ompelemalla. Valmistan tuotteet luonnonmateriaaleista (mm. alpakka, villa ja pellava) ja tulevaisuudessa myös värjäämällä itse materiaaleja luonnon väriaineilla. Yritykseni toiminnassa on tärkeää eettisyys, ekologisuus, kestävyys, kauneus ja kehitysmaiden tukeminen.

Koulutus:

  • Filosofian maisteri 1997
  • Filosofian lisensiaatti 1998
  • Artesaani 2011

Yrityksen perustamisesta:

Yritysideani on muotoutunut pikkuhiljaa useiden vuosien aikana. Olen koulutukseltani biologian ja maantieteen opettaja. Suoritin vuoteen 2007 mennessä osin opettajan työni ohessa ja osin päätoimisena opiskelijana myös toisesta opetettavasta aineestani maantieteestä laudaturin. Tehdessäni pro gradu –työtäni HIV-epidemiasta ja sen vaikutuksista Ugandassa tein myös kenttätutkimusta Ugandassa vuosina 2002 ja 2003. Vuonna 2002 sain myös tilaisuuden vierailla AIDS-orpolapsiperheissä ja tutustua paikan päällä niihin moniin vaikeuksiin, joita vanhempansa menettäneillä lapsilla kehitysmaaolosuhteissa on. Tutustuin myös lukuisiin aihetta käsitteleviin tutkimusraportteihin. Lasten vaikea tilanne ja järjestöjen riittämättömät resurssit lasten paisuvien ongelmien ratkaisemiseksi vaativat tehokkaita ja monipuolisia toimenpiteitä.

Vuosina 2008-2011 sain tilaisuuden opiskella vielä artesaanin ammattitutkinnon. Koska olen useiden vuosien aikana harrastanut sekä opintojeni että työni ohessa erilaisia tekstiilikäsitöitä, tartuin tilaisuuteen ja olen vaihtanut harrastukseni toiseksi ammatiksi. Opintojen aloittamisen pontimena on ollut myös se, että olen kehitysmaihin suuntautuneilla matkoillani nähnyt, miten suuri merkitys käsityöläisen ammatilla on vielä nykypäivänä kehitysmaiden asukkaiden tulonlähteenä.

Ajattelinkin yhdistää kahden ammattitutkintoni tietoja ja taitoja perustaakseni yrityksen, jonka tuotteita valmistamalla ja myymällä haluan myös auttaa mm. AIDS-orpoja lapsia Afrikassa. Haluaisin myös tulevaisuudessa tukea kehitysmaiden käsityöyrittäjiä markkinoimalla heidän tuotteitaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Pyrin lisäksi vaikuttamaan kestävään kehitykseen kuvaamalla omissa tekstiilitöissäni luontoon ja tulevaisuudessa myös kehitysmaihin liittyviä aiheita kauniilla mutta koskettavalla tavalla. Tarkoitukseni on töideni avulla herättää kiinnostusta luontoa ja kehitysmaita kohtaan. Yritykseni edustaa siten yrittäjyyttä, jonka tarkoituksena ei ole vain tuotteiden myyminen vaan myös itselleni tärkeisiin asioihin vaikuttaminen.

Ihana perheeni on ollut suurena tukena yritykseni perustamisessa. Poikani Esa on tehnyt suuren työn laatiessaan nämä minun näköiset internetsivut ja tyttäreni Tuulia on samoin auttanut monin tavoin niin toiminnan kuin tuotteiden suunnittelussa, valokuvaamisessa ja toimimalla mallina tuotekuvissa. Aviopuolisoni Kari on 30-vuotisen taipaleemme aikana tukenut minua kaikessa. Hän on alati jaksanut kannustaa minua myös yrittäjänä. Kiitokset rakkaille läheisilleni kaikesta tuesta!